Acticon AB

En sund inomhusmiljö startar med god ventilation.
Luft att leva, arbeta och trivas i.

Acticon storkok 2Acticon är en ledande leverantör av energieffektiva produkter för ventilation i bostäder och storkök. Våra kunder är installationsföretag inom ventilation/VVS samt bygg- och fastighetsbolag.

I mer än 20 år har Acticon utvecklat lösningar för uthålligt sunda och driftsäkra inomhusklimat. Att bidra till teknikutvecklingen är en av våra drivkrafter, men alltid under mottot att våra produkter ska vara mer energieffektiva och användarvänliga än andra lösningar, helt enkelt smartare.Genom åren har detta resulterat i ett flertal patent och varumärken.

Easy-Vent® är företagets välkända luftdon för tyst och dragfri ventilation i flerbostadshus. En lösning som installerats i varannan nybyggd lägenhet i Sverige under 2000-talet. För äldre bostäder har vi utvecklat Easy-Vent ROT, en serie luftdon som gör det möjligt att installera modern ventilation utan kostsamma ingrepp i fastigheten.

Acticon är också marknadsledande inom storkökskåpor för restauranger, skolor, sjukhus och livsmedelsindustri med patenterade lösningar för effektiv filtrering av fett. Det högeffektiva fettfiltret Cyklotec® minimerar brandrisk och underhåll. Genom komplettering med UV-ljusrening kan också storkökets frånluft värmeåtervinnas.

Easy Cent Radiator från Acticon

Men innovativa produkter är nog bara en del i vår framgång. Det andra är våra kunder som uppskattar ett genuint engagemang och professionell teknisk support, och därför ständigt återkommer. Det sporrar oss att även i framtiden alltid leverera de bästa lösningarna.
Det vi kallar smartare ventilation.

 

Acticon ligger i Bankeryd, strax utanför Jönköping, med kontor och luft- och ljudtekniskt laboratorium.

Acticon_ underline_farg

Besök Acticons hemsida >>

Acticon AB
Sjöåkravägen 30
564 31 Bankeryd

Tel: 036–37 07 90
info@acticon.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *